FFW logo

Bysted is now FFW.
Meet up with us here.

  

Ny online guide til din fremtid

Uddannelsesvalget er et svært valg. Det nye ug.dk gør vejen gennem informationsjunglen lettere.

Det er fremtiden, det handler om, når uddannelsesvalget skal træffes. Eller måske træffes på ny. Derfor er det afgørende at kunne finde troværdig information, der kan være med til at kvalificere valget - eller åbne øjnene for helt nye muligheder.

Til det formål har Undervisningsministeriet lanceret UddannelsesGuiden , som er en online guide til samtlige uddannelser i det danske uddannelsessystem. Guiden er stedet, man søger information om uddannelse i Danmark – hvad enten man er nysgerrig folkeskolelev, nybagt student, eller på udkig efter nye karrieremuligheder.

UddannelsesGuiden er netop blevet relanceret med koncept, informationsarkitektur og design af Bysted. I tæt samarbejde med Schultz Information og Alpha Solutions har vi bygget videre på det forrige ug.dk, der blev lanceret i 2004, og som indeholdt information om de ordinære uddannelser og job i Danmark. Samtidig er hele voksen- og efteruddannelsessystemet lagt ind under den nye løsning, så websitet i dag indeholder informationer om hele det danske uddannelsessystem. Websitet henvender sig derfor til alle uddannelsesinteresserede, f.eks. grundskole- eller gymnasielever, voksne der søger kurser og efteruddannelse samt vejledere, forældre og andre interesserede.

Bærende for det nye koncept har været en målretning af informationerne mod de meget forskellige målgrupper, så den enkelte bruger hurtigt har mulighed for at frasortere den unødvendige information. Hvad enten drømmeuddannelsen er en erhvervsuddannelse, universitetsuddannelse eller et sprogkursus, skal brugeren hurtigt kunne finde lige den uddannelse, som han eller hun søger.

Men målsætningen for sitet gik videre end blot at gøre det let for brugerne at finde det, de søger. For vejen til drømmeuddannelsen eller –jobbet er tit meget anderledes, end de fleste lige forestiller sig fra starten. Det er derfor også gjort nemt at gå på opdagelse i websitets inspirationsværktøjer samt at søge bred information i uddannelsesuniverset for at opdage de nye og ofte overraskende muligheder og veje til drømmejobbet, som uddannelsessystemet også byder på.

Bysted har været underleverandør til Schultz Information, der står for den redaktionelle udvikling og drift af UddannelsesGuiden, og som også har varetaget den overordnede projektledelse. Websitet er implementeret i Sitecore og Fast af Alpha Solutions.

Læs mereLæs mindre

Hør mere om projektet hos
på telefon eller