Jyske Aas skal udvikles til et levende oplevelsesbælte

16. oktober 2014

For omtrent 12.000 år siden formede is og vand Jyske Aas. I et omfattende nyt projekt skal historien om Europas nordligste højderyg fortælles og turismen i lokalområdet styrkes. Bysted A/S har i samarbejde med CUBO Arkitekter, Schønherr og Niras været med til at udforme det vindende tilbud, der skal gøre Jyske Aas til et attraktivt geografisk bælte, der bindes sammen af både fysiske og digitale oplevelser.

Fremover vil en af landets flotteste raste- og informationspladser være at finde ved Jyske Aas og pladsen bliver samtidig indgangen til et spændende oplevelsesbælte. Det samlede projekt tager udgangspunkt i en stærk fortælling om Jyske Aas’ natur, geologi og kulturhistorie. Målet for projektet er at skabe en "mulighedernes egn" og øge helårsturisme og oplevelsesøkonomi.

Forslaget fra CUBO, Niras, Schønherr og Bysted inddrager natur og historie til at skabe en sammenhængende fortælling, og: “Dermed fanger løsningen noget helt essentielt i projektet, som oven i købet både rummer poesi og markedsstrategiske overvejelser,” lyder det fra vurderingsgruppen, der fortsætter: ”Løsningen skaber en gennemtænkt helhed mellem det digitale design og det fysiske design”.

Bysted leverer den levende fortælling
Med spidskompetencer inden for digital- og oplevelseskommunikation er Bysted et stærkt valg af partner til at lade den 12.000 år lange historie blive formidlet og forenet i en helstøbt og levende fortælling. Bysteds koncept bygger på, at Jyske Aas er et geografisk bælte, hvor de besøgende kan opleve dramatiske eventyr, den lunefulde natur og komme på sporet af mystiske og overnaturlige fænomener. De fysiske oplevelser skal suppleres af en stærk digital formidling og i løsningsforslaget arbejder Bysted derfor også med en digital platform, der både indeholder website, integration med sociale medier og forskellige apps, der klæder brugerne godt på til at tage ud og opleve Jyske Aas. Det er samtidig tanken, at det nye website skal forbinde lokale aktører med Jyske Aas og lade den besøgende blive introduceret for lokalområdets mange spændende tilbud.

Jyske Aas bliver et sted, der tæller
Jyske Aas er en del af RealDanias kampagne ’Stedet tæller’, der frem til 2016 vil give midler til at udvikle og udnytte stedbundne potentiale i de ydre områder af Danmark. Et større antal projekter vil i løbet af kampagnen modtage støtte fra Realdania, der gennem kampagnen vil skabe lokal udvikling og øge livskvaliteten i ydreområderne.

Flere oplysninger
Specialist i Oplevelseskommunikation: Sebastian Christensen, 31755380

Underdirektør og seniorrådgiver: Ulla Hovgaard Ramlau, 40453369